Hlavní obsah

Muž uhořel v Praze při požáru v bývalé kotelně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pravděpodobně bezdomovec zemřel v pátek večer při požáru svého příbytku v nevyužívané bývalé kotelně na pražském Opatově. Jeho provizorní lůžko se zřejmě vznítilo od petrolejové lampičky. Hmotnou škodu oheň nezpůsobil. V sobotu tu uvedla mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Obětí požáru by mohl být třiačtyřicetiletý Bulhar, totožnost mrtvého ještě ověřují kriminalisté specializující se na pátrání po osobách, uvedla mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Hořelo před 22:00 v betonovém odtahu vzduchu z bývalé kotelny v Modletické ulici, který využívali bezdomovci. Po uhašení požáru byl uvnitř nalezen mrtvý muž.

"Přesnou příčinu úmrtí určí až nařízená soudní pitva. Během dnešního (sobotního) dopoledne proběhlo doohledání místa požáru, policisté vyloučili cizí zavinění a v současné chvíli se přiklání k verzi nešťastné náhody," sdělila Rösslerová.

Policejní pes v sobotu na místě požáru pod zuhelnatělým materiálem našel zbytky miniaturní petrolejové lampičky, uvedla Adamcová.

"Jako příčina vzniku požáru byla určena neopatrnost při používání otevřeného ohně k osvětlování," dodala.

Zřejmě bezdomovec uhořel v Praze také minulou středu při požáru přístřešku v Ďáblickém háji. Hořela tehdy i část porostu lesoparku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám