Hlavní obsah

Muž uslyšel podivné praskání, z domu před plameny zachránil ženu a dvě děti

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov
Aktualizováno

Tragédii zřejmě zabránila ve středu časně ráno duchapřítomnost muže v Bochoři na Přerovsku. Všiml si ohně v sousedním domě a vzbudil ženu se dvěma dětmi, která v něm spala. Díky tomu se dostali všichni včas do bezpečí.

BEZ KOMENTÁŘE: Soused zachránil z hořícího domu ženu se dvěma dětmiVideo: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

Požár, který z větší části poškodil rodinný dům, byl podle něj hasičům nahlášen krátce před 02.30 hodin. Šířil se zřejmě ze sklepa či kotelny objektu. Na místě zasahovaly čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Soused zachránil ženu a dvě děti

„Požár se postupně od přízemní části rozšířil na větší část dvoupodlažního rodinného domku. V době jeho vzniku v domě spala starší žena a dvě děti. Naštěstí soused slyšel podivné praskání, zjistil, co se děje, obyvatele vzbudil a díky tomu se všichni dostali z domu včas a bez zranění,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Hasičům podle něj zásah komplikoval špatný přístup do půdních prostor, problémy způsobilo i elektrické vedení, které museli energetici odpojit od sítě. Co bylo příčinou vzniku požáru, je předmětem šetření. Škoda dosáhla výše 700 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám