Hlavní obsah

Nezletilý řidič u Litvínova ujížděl policii, zabil ženu v protijedoucím autě

Litvínov (Mostecko)

Smrtí kolemjedoucí řidičky skončila pondělní honička nezletilého mladíka s policejní hlídkou u Litvínova. Mladík s kriminální minulostí a bez řidičského průkazu se v protisměru srazil s vozem, jehož řidička v úterý podlehla zraněním způsobeným při nehodě. Pronásledovaný je těžce zraněn. Informovala o tom mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala krátce před 21:00 na silnici I/27 u Litvínova. Řidič automobilu Škoda Octavia na sebe hlídku upozornil tím, že jel v Litvínově bez rozsvícených světel, poté zastavil u kruhového objezdu.

"Policisté, kteří jeli ve stejném směru, se proto rozhodli vůz zkontrolovat. Vyzvali řidiče k předložení dokladů. Řidič z vozu vystoupil, ale s policisty nekomunikoval a nespolupracoval. Náhle skočil do vozidla, to nastartoval a chtěl odjet," popsala Světláková. Policisté se mu v tom snažili zabránit. Řidič však přidal plyn a několik metrů je vlekl po vozovce, poté z místa ujel.

Policisté se ihned pustili za ním. "Dle zjištěných informací měl řidič ujíždět bez světel směrem k Záluží velkou rychlostí a přitom nebezpečně přejížděl z pravého pruhu do levého," uvedla mluvčí.

Řidič nereagoval na světelnou signalizaci policistů, která ho vyzývala k zastavení.

Řidička podlehla zraněním v nemocnici

"Náhle s vozidlem přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozem tovární značky VW. Řidička z VW utrpěla při nárazu těžké zranění a v nemocnici na následky zranění dnes zemřela," sdělila v úterý Světláková.

Mladík je hledanou osobou a policii je znám pro svou kriminální minulost. "Skončil s těžkým zraněním v ústecké nemocnici. Zda byl řidič ovlivněn návykovou látkou, bude předmětem dalšího šetření," uzavřela mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám