Hlavní obsah

Cestující se ve vlaku zpil do němoty, naměřili mu 5,3 promile

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

V přerovské nemocnici skončil šestapadesátiletý muž z Opavska poté, co v mezinárodním rychlíku jedoucím z Polska do Rakouska popíjel alkohol tak mohutně, až se dostal do stavu těžké opilosti. Lékaři zjistili, že měl v krvi přes pět promile alkoholu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ se stal minulý pátek, policie o něm informovala v pondělí. „Krátce po desáté hodině dopoledne vyjížděli policisté na základě oznámení průvodčího mezinárodního vlaku se zastávkou v Přerově k muži, který nereagoval na výzvu k předložení platné jízdenky a nijak nekomunikoval,“ řekla Právu policejní mluvčí Irena Urbánková.

Muž podle ní seděl na sedadle a spal. S nikým nekomunikoval, ale dýchal. „Agresivní nebyl a ani na těle neměl žádná viditelná poranění. Vzhledem k tomu pojali policisté podezření, že by mohl být v ohrožení života. Z vlaku ho vynesli a předali přivolaným zdravotnickým záchranářům, kteří muže převezli do nemocnice,“ uvedla mluvčí.

Podle lékařské zprávy neměl muž žádná zranění, zato byl pod vlivem alkoholu. „Lékaři mu v nemocnici zjistili v krvi 5,3 promile alkoholu. Následující den pak muž uvedl, že si tento stav přivodil naprosto sám, a to konzumací alkoholu po celou dobu jízdy vlakem,“ dodala Urbánková.

Vzhledem k tomu, že nedošlo ke spáchání trestného činu ani přestupku, byl podle ní spisový materiál uložen na příslušném obvodním oddělení policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám