Hlavní obsah

Uprchlý exposlanec Wolf splatil celý pětimiliónový trest

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Uprchlý sociálnědemokratický exposlanec Petr Wolf, který byl loni odsouzen k šestiletému nepodmíněnému trestu za dotační podvod a po němž od začátku roku pátrá policie, zaplatil poslední splátku pětimiliónového peněžitého trestu. Stejně učinila jeho odsouzená manželka Hana, které soud vyměřil trest ve výši jednoho milónu.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Petr Wolf zasedl ve Sněmovně za ČSSD.

Článek

Ve čtvrtek ráno o tom informovala mluvčí Krajského soudu v Ostravě Lucie Böhmová. Peníze po celou dobu přicházely z účtu Wolfové.

Oba odsouzení uhradili poslední splátky peněžitých trestů, tedy částky 500 tisíc a 100 tisíc korun,“ uvedla mluvčí.

Petra Wolfa odsoudil Vrchní soud v Olomouci kromě peněžitého trestu také k šesti rokům odnětí svobody nepodmíněně. Jeho manželka vyvázla s podmínkou. Firma manželů Wolfových UT 2002 získala podle obžaloby od ministerstva životního prostředí dotace na dva projekty v rámci programu na podporu vědy a výzkumu. Peníze dostala na základě zkreslených a nepravdivých údajů. Manželé tak v letech 2005 až 2007 postupně čerpali více než 11 miliónů korun.

Foto: Aleš Honus, Právo

Petr Wolf s manželkou Hanou u soudu.

Manželé Wolfovi měli k tomu, aby trest spláceli, vážný důvod – podle dostupných informací společně vlastní dvě lukrativní nemovitosti – rodinný dům v Ostravě-Petřkovicích a rekreační chalupu v Krásné na Frýdecko-Místecku. Pokud by nerespektovali nařízený peněžitý trest, hrozilo by jim obstavení majetku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám