Hlavní obsah

Po dálnici D1 uháněl kamión s řidičem, který nadýchal téměř dvě promile

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opilého řidiče kamiónu zadrželi na dálnici D1 v oblasti exitu Větrný Jeníkov v pondělí dopoledne policisté z velkoberanovského dálničního oddělení. Informovala o tom krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Standardní kontrola s výše uvedeným výsledkem se odehrála na 104. kilometru D1 v pondělí 14. října kolem půl desáté dopoledne. Tuzemský tahač s návěsem uhánějící ve směru na Brno se hlídka rozhodla zastavit, neboť jeho řidič nebyl připoután bezpečnostním pásem.

Kontrola 45letého muže z Břeclavska však přinesla ještě vážnější zjištění. „Při první provedené dechové zkoušce bylo zjištěno 1,78 promile alkoholu v dechu, opakované měření ukázalo 1,73 promile,“ uvedla policejní mluvčí.

Řidič poté skončil na záchytce, kde mu lékař mj. odebral krev, a po vystřízlivění mu policisté sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Kromě zákazu řízení mu tak nyní hrozí jako profesionálovi až tři roky za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám