Hlavní obsah

Při sérii nehod se na „silnici smrti” na Blanensku zranilo osm lidí

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Blanenští policisté, záchranáři i hasiči měli plné ruce práce při tradičním hustém pátečním provozu na silnici 1/43, zvané silnice smrti, z Brna na Svitavy. Před osmou hodinou večer se totiž na odbočce na Voděrady na Boskovicku srazilo pět aut, jedno začalo dokonce po střetu hořet.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Série nehod si vyžádala osm zraněných.

Článek

„Sedmatřicetiletý řidič vozu BMW jedoucí ve směru od Brna na Svitavy tam začal odbočovat doleva a přehlédl protijedoucí auto značky Mazda. Jeho řidič ve snaze zabránit střetu strhl řízení a zčásti narazil jak do BMW, tak ještě do dalšího auta Opel,“ uvedla policejní mluvčí Iva Šebková.

Kromě těchto vozidel se pak na místě srazil ještě Volkswagen Sharan a Citroën. Po střetu nejhůře dopadlo osobní auto značky Opel Insignia, které vyjelo ze silnice do pole, kde začalo hořet.

Při nehodě byli zraněni čtyři lidé, v jednom autě cestovalo čtyřleté dítě, tomu hasiči dali plyšového dráčka Hasíka, aby mu pomohli vyrovnat se se stresovou situací.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Série nehod si vyžádala osm zraněných lidí.

Policisté museli frekventovanou silnici zcela uzavřít. Jenže na objízdné trase se utrhla krajnice s kamionem, který se převrátil do příkopu, a tím byla zablokovaná i objízdná trasa.

Jenže ani tím trable neskončily. „Vracející se jednotka do Boskovic objevila ve 22:45 na silnici mezi Skalicí nad Svitavou a Mladkovem dopravní nehodu vozidla Audi A3. Hasiči ve voze nalezli čtyři zraněné osoby, z nichž tři museli vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení.

Všem zraněným poskytli první pomoc a po příjezdu záchranářů je předali k dalšímu ošetření. Tři sanitky je poté odvezly do nemocnice,“ připojil mluvčí hasičů Jan Dvořák s tím, že dlouhá šichta pro hasiče skončila až o půl druhé, kdy bylo auto vytaženo na silnici a komunikace uklizena od střepů.

Reklama

Výběr článků

Načítám