Hlavní obsah

Zadržený muž si výrobou a prodejem drog vydělával 400 tisíc měsíčně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Pervitin, marihuanu a tisíc tablet taneční drogy extáze. To vše našli policisté u již obviněného muže ze Sušice. Výrobou a prodejem drog si měsíčně vydělal cca 400 tisíc korun, na asi devět miliónů si pak přišel ročně celý gang.

Na Klatovsku pozatýkali drogový gangVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Čtyřčlenný gang pozatýkali policisté na konci září. Podle kriminalistů pachatelé ve věku od 24 do 32 let během tří let v Plzeňském a Jihočeském kraji vyráběli a prodávali pervitin, extázi a marihuanu. Policisté při domovních prohlídkách našli drogy za statisíce korun.

Podle informací Novinek gang drogy vyvážel do Německa a ředil je tak, aby na nich vydělal co nejvíce peněz.

„Drogy muži prodávali nebo je předali dalším osobám za odvedenou práci. Jeden z odměněných obdržel marihuanu a pervitin za práci u domu, jiný pak tyto zakázané látky dostal za úklidové a výkopové práce,“ řekla Právu na konci září policejní mluvčí Jana Tomková. [celá zpráva]

Při zatýkání musela policistům asistovat zásahová jednotka, protože jeden z pachatelů u sebe měl motorovou pilu a muži zákona se obávali, že by ji mohl použít.

Nejmladší z členů gangu byl zadržen na Pardubicku ve chvíli, kdy převážel z Polska léčiva na výrobu drog za 600 tisíc korun. Vyrobit by z něj mohli pět kilogramů pervitinu za 10 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám