Hlavní obsah

Muže bez řidičáku zadrželi pod vlivem drog v kradeném autě

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Se zákonem si hodně zahrává pětadvacetiletý muž, kterého brněnští policisté znají jako pravidelného uživatele drog, který navíc rád usedá za volant a pro okolní provoz je vážnou hrozbou. V pátek odpoledne si všimli policisté z oddělení hlídkové služby červené felicie, v níž seděl právě tento mladík.

Zadržení muže bez řidičského oprávněníVideo: Policie ČR

 
Článek

Pětadvacetiletého „neřidiče“ dobře znali jako uživatele návykových látek a také jako recidivistu, který nikdy nevlastnil řidičský průkaz. V minulosti se snažil také strážcům zákona ujíždět, proto policisté vyčkali na posily, aby zamezili předpokládanému újezdu pachatele.

„Mezitím jsme zjistili, že vůz má odcizené registrační značky. V křižovatce ulic Pisárecká a Antonína Procházky v Brně pak felicii dva policejní vozy zablokovaly a řidič putoval pod hrozbou namířené střelné zbraně za vydatného přispění policistů ven z vozu. Po pozitivním orientačním testu na přítomnost drog se řidič přiznal k užití extáze,“ uvedl k zásahu mluvčí Pavel Šváb.

Při kontrole evidencí vyšlo najevo, že vozidlo bylo odcizeno na konci léta ve Vojkovicích. Muž skončil v policejní cele a až další vyšetřování ukáže, z čeho bude nakonec obviněn.

Reklama

Výběr článků

Načítám