Hlavní obsah

Se čtyřletou dívenkou hodil proti zdi, odsedí si 7,5 roku vězení

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Proti zdi měl mimo jiné hodit malou dívkou loni v létě v Lounech 48letý Jiří Hričoviny. Dívce způsobil zlomeninu nohy a další poranění. Krajský soud v Ústí nad Labem ve středu muže uznal vinným a poslal za pokus o těžké ublížení na zdraví na 7,5 roku do vězení.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Jiří Hričoviny před Krajským soudem v Ústí nad Labem

Článek

Muži hrozil až dvanáctiletý trest vězení. Proti rozsudku se na místě odvolal, státní zástupce si ponechal lhůtu na rozmyšlenou.

Útok na malé dítě se odehrál loni v červenci v hotelu Oharka v Lounech. Opilý Hričoviny měl ve vzteku chytit dceru své družky za tričko, zvednout ji do výšky a pustit na zem. Dívka dopadla na dřevěný stůl, opilý agresor ale v útoku pokračoval. Plačící vyděšenou holčičku hodil na postel a nakonec ji měl zvednout a se slovy „parchante malej, neřvi,“ hodit proti zdi.

Dívka údajně spadla

Malá dívka brutální útok odnesla se zlomeninou pravé stehenní kosti, vytrženými vlasy a krevními podlitinami po celém těle. V době útoku bylo dítě ve věku necelých čtyř let a vážilo jen 13 kilogramů. Středně těžké zranění si vyžádalo šest týdnů léčení, dívka letos musela podstoupit ještě vyjmutí drátů z nohy.

Hričoviny u soudu odmítl vypovídat, stejně jako v přípravném řízení. Později soudu řekl, že vše bylo jinak, s dívkou se honili, ona nešťastně spadla a on ji nestačil zachytit. Prý všeho moc lituje.

Podle jeho družky bylo soužití s mužem v pohodě, nervózní byl až ten den. Asi týden před činem se totiž dozvěděl, že má nastoupit do vězení za neplacení výživného na své děti. To mohlo podle soudu spustit jeho agresi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám