Hlavní obsah

Výbuch na pumpě mohl zavinit údržbář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie vyšetřuje úterní výbuch nádrže benzínové stanice na dálnici D8 nedaleko Zdib u Prahy, při němž zemřel člověk, který na nádrži pracoval. Musejí zadat znalecké posudky a výslechy zjistit, zda byl muž řádně proškolen v bezpečnosti práce. Nevylučují ale ani možnost, že výbuch zavinil sám údržbář.

Foto: Jiří Forman, Novinky

K výbuchu došlo na čerpací stanici Lukoil

Článek

Nádrž vybuchla v úterý kolem 15:00 na benzínové stanici Lukoil, na místě zasahovali hasiči, záchranáři i policie, dálnice byla ve směru na Teplice déle než dvě hodiny uzavřena. Údržbář byl při výbuchu odhozen tlakovou vlnou a na místě zemřel.

"Zatím bych neoperovala s tím, že je tam někdo podezřelý, protože máme mrtvého, který si to mohl zavinit i nějakým nedodržením bezpečnosti práce, ale zároveň pořád nevíme, zda byl řádně proškolen, to všechno se bude zjišťovat," řekla mluvčí policistů z Prahy-východ Markéta Zlochová.

Výbuch na benzínové staniciVideo: Jiří Forman, Novinky

Čerpací stanice byla v době výbuchu v rekonstrukci, takže byla pro veřejnost zavřena a nebyli tam žádní zákazníci ani další zaměstnanci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám