Hlavní obsah

Tymákov zažil další mord, přiznal se k němu bratr dvojnásobného vraha

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Vesnička Tymákov na jižním Plzeňsku je opět vzhůru nohama. Lidé se tady sotva vzpamatovali z loňské dvojnásobné vraždy manželů Hrdličkových, které umlátil sekerou starší ze synů Vojtěch, a už je vyděsil další mord ve stejné rodině. Soudce v pátek dopoledne rozhodl o tzv. útěkové vazbě pro jeho bratra Jaroslava.

Jaroslav Hrdlička je podezřelý z vraždy Video: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Vazba byla uvalena kvůli tomu, že existuje riziko, že by se mohl skrývat,“ uvedl soudce Boris Valový. Hrdlička před soudem zopakoval své doznání, ale podrobnosti nesdělil.

Policisté ve středu zadrželi Jaroslava Hrdličku pro podezření z vraždy 25letého muže z Plzně. Jeho tělo objevil předminulý týden houbař v lese na Rokycansku. Hrdlička se podle státní zástupkyně při výslechu k vraždě doznal. Zabil muže, který byl přítelem jeho nevlastní sestry. Motiv činu zatím nechce policie ani žalobce zveřejnit.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Policisté přivádějí obviněného z vraždy

”Před rokem to byl šok. Teď už tak překvapený nejsem,“ řekl Právu starší muž, který bydlí přímo naproti Hrdličkova domu a středeční policejní manévry sledoval z okna. „Dopoledne sem přijela kriminálka. Tři policajti v civilu šli do Jardova baráku a za chvíli ho odváděli do auta. Myslel jsem si, že ho vezou jen k výslechu. No a on už se nevrátil. K večeru pak dorazili další policajti a dům začali prohledávat,“ pokračoval soused.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Policisté odvážejí z domu Jaroslava Hrdličky jeho vozidlo, se kterým vrah zřejmě odvezl oběť do lesa.

Dodal, že dnes už je skoro přesvědčený, že Jarda měl i něco společného s vraždou rodičů, za kterou sedí ve vězení jeho bratr.

Mrtvolu odvezl do lesa

Kriminalisté si nakonec odvezli dodávku, kterou měl Hrdlička zaparkovanou na dvorku a zřejmě v ní odvezl mrtvolu do lesa, aby se jí zbavil.

Státní zastupitelství ve čtvrtek potvrdilo, že devětadvacetiletý muž z Tymákova byl obviněn ze spáchání zločinu vraždy.

Reportér Práva ještě v pondělí s Jaroslavem Hrdličkou osobně mluvil. Říkal, že má od policie zakázáno o případu s kýmkoli hovořit. Na první dojem na něm nebyla znát žádná nervozita. Utrousil pouze, že by „se tady nejraději na všechno vykašlal a odjel někam do ciziny, kde ho nikdo nebude otravovat“.

Motivem byl konflikt sourozenců

Hrdličkova mladšího bratra Vojtěcha poslal soud letos v červenci na 19 let do vězení za dvojnásobnou vraždu otce a nevlastní matky. Oba tehdy umlátil sekerou právě v domě v Tymákově.

Foto: Jan Švábek, Právo

Vojtěch Hrdlička u úterního soudu

Motivem měl být dlouhodobý konflikt obou sourozenců s rodiči, kteří je prý po celé dětství vystavovali fyzickému i psychickému týrání a ponižování.

Bezprostředním impulsem k vraždě byla obava o osud Jaroslavova syna. Zavraždění totiž vyhrožovali, že ho kvůli finančním problémům nechají otci odebrat a vezmou si ho do pěstounské péče.

Odsouzený muž bratrovi slíbil, že tento záměr rodičům rozmluví. Místo toho je ale zavraždil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám