Hlavní obsah

Opilí lupiči přepadli za hodinu čtyři pumpy

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek Místek

Dva lupiče, kteří na konci minulého týdne během pouhé hodiny vyloupili na Frýdecko-Místecku čtyři čerpací stanice, se podařilo zadržet kriminalistům. Oba muže ve věku 31 a 39 let už poslal soud do vazby.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jak informoval ve středu mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk, dvojice se rozhodla snadno přijít k penězům, a tak se vyzbrojila dvěma pistolemi, posilnila několika sklenkami alkoholu a vyrazila do terénu.

„Podle předem dohodnutého scénáře, kdy jeden ze dvojice čekal venku a druhý šel loupit, udeřili na první pumpu. Zde, jako ostatně i v dalších třech případech pachatel požadoval po obsluhujících vydání peněz a svůj požadavek umocnil hrozbu střelnou zbraní. Personál čerpacích stanic v obavě o svůj život vždy peníze vydal,“ uvedl mluvčí.

Po několika oznámeních policisté zmobilizovali své hlídky – a výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. „Policisté neváhali a oba muže během pár sekund odzbrojili a spoutali. Poté byli pachatelé převezeni na protialkoholní záchytnou stanici,“ dodal mluvčí s tím, že oba muži měli přes dvě promile alkoholu v krvi.

„Po vystřízlivění čekal muže výslech, při kterém se doznali k přepadení celkem čtyř čerpacích stanic. Z těch si odnesli lup v celkové výši bezmála 60 tisíc korun. Veškeré odcizené peníze byly zajištěny,“ doplnil Starzyk.

Reklama

Výběr článků

Načítám