Hlavní obsah

Žena podezřelá z vraždy tří svých novorozenců prý byla k přiznání donucena

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Na nic si nepamatuje, o ničem neví, nic zřejmě neudělala. Předchozí přiznání prý z ní policie vymámila. Takový je podle advokáta poslední postoj mladé matky z obce Vlasatice, která je jako jediná podezřelá z vraždy svých tří narozených dětí.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Dům, kde žena žila

Článek

Na hrůznou událost se přišlo v červenci, kdy pozorný zdravotnický personál uvědomil policii, neboť těhotná žena měla už dávno po termínu porodu a dítě nebylo. Tehdy tvrdila, že je porodila v brněnské porodnici, kde poté zemřelo. To ovšem byla lež.

Mrtvolky tří novorozenců - dvojčátek a jednoho zdravého dítěte - našli pak kriminální technici zakopané pod podlahou vinného sklípku těsně u domu, kde žena bydlela i s manželem a dalšími, již většími dětmi. Poslední zavražděné dítě bylo podle lékařů, kteří mohli graviditu sledovat, zdravé a zcela v pořádku.

Bezprostředně po zadržení přitom žena vypověděla, že o činech vůbec nikdo nevěděl, že je spáchala naprosto sama údajně kvůli tomu, aby děti nemusely vyrůstat ve špatné finanční situaci, ve které se rodina nacházela. Pro sousedy z malé vesnice to bylo naprosté překvapení. Ženu všichni znali a byla velmi oblíbená. Angažovala se mimo jiné i v práci s dětmi v hasičském kroužku.

Policie nechce změnu výpovědi komentovat 

O změně jejího postoje a výpovědi informoval její právník přidělený ex offo přímo před budovou brněnské vazební věznice, kam si pozval i televizní štáby. Podle něj přiznání k vraždě policie z matky vymámila.

„Tento postoj, na který má obhajoba jistě právo, nijak nemíníme komentovat. V současné době probíhá řada odborných expertiz a je také zadáno několik znaleckých posudků. Zadrženou ženu považuje beze změny policie stále jako jedinou podezřelou osobu,“ sdělila Právu mluvčí krajské policie v Brně Petra Vedrová.

Je až na soudu, jak jeho tvrzení posoudí vedle zjištění vyšetřovatelů. Stále však platí, že v případě odsouzení hrozí vražedkyni až doživotní trest.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám