Hlavní obsah

Těhotenství skrývala v mundúrech, nic jsme netušili, tvrdí lidé z Vlasatic

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obec Vlasatice na okraji Brněnska je od pátečního rána vzhůru nohama. Lidé, kteří nemusejí do práce, postávají na chodnících, diskutují, rozčilují se a postupně skládají další dílky do hrůzné mozaiky, která se v obci odehrála. Jejich sousedka, mladá rodačka, vraždila. Aniž by to kdo tušil, zabila zhruba během jednoho roku tři svá novorozeňata.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Ve Vlasaticích na Brněnsku byli ve čtvrtek 18. července nalezeni tři mrtví novorozenci.

Článek

Podle dostupných informací dvojčátka z loňského roku zabila a zahrabala pod domem, kde bydlí i s manželem a s dalšími již školou povinnými dvěma dětmi. Třetí novorozeně pak údajně porodila a zabila v minulých dnech.

„Pořád tomu nemůžu uvěřit. O tom jejím těhotenství nikdo loni nevěděl. Chodila oblečená do takových mundúrů – třeba v hasičském či v halenách – a říkala, že dost přibrala, a pak zase jako zhubla. Ale koho by něco takového napadlo, teda kdo by nad něčím tak strašným přemýšlel. Je to hrůza,“ uvažuje nad utajovaným těhotenstvím z loňska a jeho následky jedna ze sousedek na vsi.

Další sousedi z nejbližšího okolí tragédie přitom ženu měli za chytrou, oblíbenou a dříve i pracovitou. „Naposledy dělala u té zásilkové služby, ale to už je pár let. Pak byla doma. No, myslím, že se tam dost pilo, občas i nějaká ta tráva nebo možná i jiné drogy. Ale kdo by se o to staral?“ míní žena, u jejíž zahrádky se zastavují další sousedé.

Dlouho nikdo netušil, proč přijela policie

Nemohou stále uvěřit tomu, že se něco takového odehrálo za jejich zády a nikdo nic netušil. „Když se tady objevila kriminálka, myslela jsem si, že snad něco ukradli nebo je čeká exekuce, říkalo se, že mají hodně dluhů, ale když pak přijeli i pohřebáci a začalo se šuškat, že se tam našla mrtvolka či dvě, tak z toho šla až hrůza. Celou noc jsem z toho ani nemohla spát,“ dodává další žena z Vlasatic.

Policie, která ženu zadržela a odvezla ještě ve čtvrtek v noci, vzhledem k závažnosti případu uvolní některé oficiální podrobnosti až později. Už nyní je však jasné, že se jedná o neobvyklý případ, který zasáhne nejen do osudu jedné rodiny, ale i do vcelku poklidného života obce na hodně dlouho. Případem se nyní budou zabývat nejen kriminalisté, patologové a další odborníci, ale také soudní znalci z oboru psychologie či psychiatrie.

Právě jejich poznatky snad pomohou objasnit alespoň zčásti chování mladé matky, které ve Vlasaticích zatím nikdo nedokáže pochopit. V případě, že se žena dostane před soud, může ji čekat až doživotí.

Policie se zcela jistě zabývá i možným podílem viny manžela, který o činu své ženy mohl vědět.

Reklama

Výběr článků

Načítám