Hlavní obsah

Ženy strhávaly řetízky nemohoucím seniorkám, policisté hledají poškozené

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zřejmě až 25 seniorek v ulicích Prahy přišlo o své řetízky, když zkřížily cestu gangu lupičů, který se systematicky zaměřoval na důchodkyně a strhával jim šperky z těla. Při loupežích neváhali použít násilí. Policisté dva muže a dvě ženy již dopadli a nyní žádají další poškozené, aby se přihlásili.

Policisté lupiče zadrželi v pražském KarlíněVideo: Policie ČR

 
Článek

Čtveřice ženy přepadávala od konce dubna v Praze 4 a 10. Detektivové zadokumentovali čtyři případy, u výslechu se ale pachatelé přiznali k dalším asi 21 případům.

„Pachatelé vždy přistoupili na ulici ke starší ženě, dali se s ní do řeči, kdy se většinou ptali na cestu. Po chvilce se na seniorku vrhli a strhli jí řetízky z krku. Nebylo výjimkou, že když se oběť bránila, tak ji povalili a oloupili ležící na zemi,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Daněk.

Foto: Policie ČR

Poškozené většinou přepadávaly ženy, muži pouze hlídali okolí. Vybírali si seniorky, které jsou špatně pohyblivé a imobilní, aby měli převahu. Škodu kriminalisté zatím vyčíslili na 30 tisíc korun.

Policisté žádají poškozené, které loupežné přepadení nenahlásily, aby se přihlásily na linku 158. Dvě ženy ve věku 20 a 21 let a dva muži ve věku 22 let si vyslechli obvinění z trestného činu loupeže, za který jim hrozí až 10 let ve vězení. Podezřelí jsou ve vazbě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám