Hlavní obsah

Falešný kriminalista chtěl za zrušení zásahu policejního komanda milión

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští detektivové zadrželi na počátku července dva mladíky, kteří vydírali 33letého muže. Vyrobili falešný policejní spis, za jehož ztrátu a zrušení zásahu policejního komanda požadovali milión korun. Jeden z mladíků se přitom vydával za policistu.

Falešný policista převzal peníze a byl zadrženVideo: Policie ČR

 
Článek

Celý případ se začal odehrávat 3. července, kdy si mladíci s poškozeným sjednali schůzku v obchodním centru na Černém mostě.

„Předložili mu písemnosti tvářící se jako policejní protokoly. Falešný policista pak po třiatřicetiletém muži požadoval za ztrátu spisu a zrušení zásahu speciální jednotky sumu ve výši milión korun,“ řekla mluvčí policie Jana Rösslerová.

Foto: Policie ČR

Falešný policista si odnáší 800 tisíc korun

Další schůzka byla naplánována o pět dní později, kdy vydíraný muž předal pachateli na přemostění přes Chlumeckou ulici 800 tisíc korun. Mladíci s černým kufrem plným peněz ale daleko nedošli. V soupravě metra je zadrželi kriminalisté, kteří celou schůzku monitorovali.

Dosud netrestaní mladíci byli obviněni z trestného činu vydírání, za který jim hrozí až osmileté vězení. Jejich stíhání probíhá na svobodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám