Hlavní obsah

Tříleté dítě skotačilo v bazénu, matka usnula se čtyřmi promile

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Přes čtyři promile alkoholu nadýchala matka, která v neděli nezvládla dozor nad tříletou holčičkou v bazénu rekreačního střediska ve Vizovicích na Zlínsku. Osaměle skotačící dívenky a opilé mámy spící u bazénu si naštěstí všimly ostatní matky a zavolaly policii.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Tříletá holčička si v nedělním horkém počasí užívala osvěžující vody v bazénu rekreačního střediska ve Vizovicích. Nebylo by na tom nic divného, kdyby nebyla v bazénu úplně sama. Její matku totiž zmohl alkohol a spala na břehu. Naštěstí si toho všimly i ostatní návštěvnice koupaliště a ty zavolaly policii,“ popsal mluvčí zlínské policie Petr Jaroš.

Šestatřicetiletá žena z Vizovic nadýchala 4,21 promile alkoholu. Hlídka dívenku převezla na místní obvodní oddělení a informovala jak sociální pracovníky, tak i babičku tříleté holčičky, která si pro ni přijela. Matka je podezřelá z trestného činu ohrožování výchovy dítěte, za což jí hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

V uplynulém týdnu to nebyl jediný případ, kdy policie u matky holdující alkoholu asistovala. I v předchozím případě matka nadýchala čtyři promile a dcerka musela k babičce.

Reklama

Výběr článků

Načítám