Hlavní obsah

Vlak se střetl s autem, řidička bojuje v nemocnici o život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Osobní vlak na trati mezi Opavou a Ostravou se v pondělí ráno v Háji ve Slezsku srazil s osobním autem. Šestapadesátiletá řidička je vážně zraněná. Trať byla kvůli odstraňování následků tři hodiny uzavřena. Hasiči z vlaku vyvedli šest lidí.

Foto: Drážní inspekce

Auto vlak téměř sešrotoval.

Článek

Nehoda se stala okolo půl sedmé ráno v části Háje ve Slezsku – Lhota. Ve vlaku, který mířil přes Ostravu z Českého Těšína do Opavy, cestovalo 16 lidí.

Řidička vjela na železniční přejezd, který byl vybaven světelnou signalizací. „Podle dosavadních zjištění byla výstražná světla v době nehody v provozu,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Auto vlak téměř sešrotoval

Hasiči museli ze zdemolovaného vozu vyprostit zraněnou řidičku. „Utrpěla poranění hlavy a mozku, které bylo život ohrožující. Zasahující lékař ji musel uvést do umělého spánku, zajistit její dýchací cesty a aplikovat umělou plicní ventilaci," řekl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Hasiči navíc z vlaku pomohli vystoupit šesti cestujícím, kteří nebyli schopni soupravu opustit s pomocí žebříků. „Jednalo se o lidi vyššího věku a jednu tělesně postiženou osobu,“ doplnil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám