Hlavní obsah

Recidivista podpálil kvůli nefunkčnímu jukeboxu hernu, bylo v ní 12 lidí

Právo, hon
Frýdek Místek
Aktualizováno

Mimořádně podlý a nebezpečný způsob pomsty zvolil sedmadvacetiletý muž z Třince, který přišel o peníze v jedné z místních heren. Na čerpací stanici zakoupil plechovku benzínu, polil vstupní dveře herny a podpálil je. Jedna z žen, které se nacházely uvnitř, se nadýchala zplodin a skončila v nemocnici. Policisté žháře dopadli během hodiny.

Foto: Policie ČR

Ohořelé dveře herny

Článek

Incident se odehrál v neděli v noci, policie o něm informovala ve středu. Muž se údajně dostal do sporu s obsluhou, protože nemohl spustit jukebox, a požadoval navrácení peněz, avšak vyšší částku než dovnitř vhodil.

„Choval se tak agresivně, že musel být za pomoci zákazníků z herny vykázán. V té době, ještě nikdo nebral vážně jeho výhružky o pomstě,“ uvedl mluvčí policie Vlastimil Starzyk.

Za nějakou dobu se muž k herně vrátil a zapálil dveře. „Uvnitř bylo dvanáct lidí. Díky včasnému zásahu personálu a hostů se podařilo oheň uhasit. Jedna žena však musela být převezena k lékařskému ošetření,“ dodal mluvčí.

Když policisté pachatele zatkli, zjistili, že jde o celostátně hledaného recidivistu s pestrou trestní minulostí. „Nyní čeká v policejní cele na rozhodnutí o vazbě. Za obecné ohrožení mu hrozí až osm let vězení,“ dodal Starzyk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám