Hlavní obsah

Soud snížil trest za vraždu otce a macechy sekerou na 19 let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za vraždu otce a macechy stráví Vojtěch Hrdlička 19 let ve vězení. Trest mu v úterý o tři roky snížil odvolací Vrchní soud v Praze. Muž se k činu přiznal, vraždou řešil dlouhodobé rodinné spory. Proti původnímu výjimečnému trestu se odvolal jak Hrdlička, tak státní zástupce. Oběma připadal nepřiměřeně přísný.

Muž, který sekerou zavraždil otce a macechu, dostal 19 letVideo: Novinky

 
Článek

Vražda se stala loni v červenci v rodinném domě zavražděných, který stojí v Tymákově na Plzeňsku. Podle obžaloby zasadil Hrdlička padesátiletému otci a jeho o čtyři roky mladší ženě sekerou řadu silných ran do hlavy, krku a břicha. Manželé na místě zemřeli, Hrdličku policie dopadla v září.

Odsouzený i jeho starší bratr Jaroslav u prvoinstančního soudu vypověděli, že otec a macecha, u nichž od školních let bydleli, je celé dětství vystavovali psychickému týrání a ponižování. Krutě se prý chovali zejména ke dvěma dívkám, které měli v pěstounské péči. Sestry prý bili často až do krve.

Hrdlička se hájil tím, že ho k činu vedl strach o malého synovce. Otec a macecha prý vyhrožovali bratrovi Jaroslavovi, že mu synka vezmou a nechají si ho ve své péči.

Reklama

Výběr článků

Načítám