Hlavní obsah

Na karlovarském nádraží hořela lokomotiva, škoda je 10 miliónů

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Škodu ve výši deset miliónů korun způsobil v noci na pondělí požár lokomotivy, která byla připojena na karlovarském horním nádraží k osobnímu vlaku. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: HZS KK

Interiér kabiny lokomotivy po požáru.

Článek

„V době požáru ve vlaku nikdo nebyl, souprava teprve čekala na vypravení,“ uvedl mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal s tím, že na místě zasahovali karlovarští hasiči a také drážní hasiči z Chebu.

„Lokomotiva připojená k osobnímu vlaku začala hořet přímo na nádraží v Karlových Varech po druhé hodině ráno,“ pokračoval Kasal. „Hasiči v dýchací technice uvnitř lokomotivy zjistili, že oheň poškodil značnou část stroje, šířil se navíc i na střechu,“ konstatoval mluvčí hasičů.

Foto: HZS KK

Lokomotiva, která v noci hořela na karlovarském horním nádraží.

Podle vyšetřovatele požárů začala lokomotiva hořet po technické závadě.

„Vozmistr na místě potvrdil odhad škody, který je 10 milionů korun,“ uvedl Kasal, podle kterého místo požáru si převzali drážní hasiči. „Lokalizaci požáru nahlásili ve čtyři hodiny ráno, přičemž celková likvidace se protáhla až do šesté hodiny ranní,“ uzavřel mluvčí hasičů.

Reklama

Výběr článků

Načítám