Hlavní obsah

Řidiči se udělalo nevolno, převážená auta skončila v kolejišti

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysoké Mýto

Miliónovými škodami skončila dopravní nehoda, která v úterý dopoledne zkomplikovala dopravu na hlavním tahu mezi Hradcem Králové a Olomoucí. Během průjezdu Vysokým Mýtem havaroval řidič nákladního vozu tak nešťastně, že automobily převážené na ložné ploše nákladní soupravy skončily v blízkém kolejišti. Škoda přesáhla 2,5 miliónu.

Foto: Policie ČR

Po nehodě skončila převážená vozidla v kolejišti.

Článek

„Příčinou nehody byla patrně náhlá nevolnost řidiče, jedoucího od Hradce směrem do centra města. Vinou zdravotní indispozice ztratil kontrolu nad vozidlem, přejel do protisměru, kde nejprve narazil do dopravního značení, betonového mostku a skončil na kolejích,“ uvedla policejní mluvčí Anna Štegnerová.

Foto: HZS Pardubického kraje

Po nehodě skončila převážená vozidla v kolejišti.

Zároveň dodala, že bohužel při tom došlo k pádu přepravovaných vozidel z ložné plochy nákladní soupravy. Také řidič utrpěl zranění, s nimiž musel být převezen do litomyšlské nemocnice. Ještě v průběhu odstraňování rozbitých vozů se však na místo vrátil. Přesné příčiny havárie jsou stále v šetření policie.

Foto: HZS Pardubického kraje

Po nehodě skončila převážená vozidla v kolejišti.

Nehoda zaměstnala také hasiče. Zejména poté, co do místního Vanického potoka, ústícího v těchto místech do říčky Loučná, unikly provozní kapaliny. „Na čtyřech místech byla zanesená vodní plocha zasypána hydrofilním sorbentem a byly použity sorbční rukávy, aby se znečištění nerozšířilo. Po odstranění nehody odbornou formou byl proveden úklid přilehlé cyklostezky,“ doplnil mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám