Hlavní obsah

Opilá matka napadala v tramvaji ženu, aby pustila sednout její dítě

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Divokou jízdu tramvají mají za sebou pasažéři mířící v úterý večer do brněnské části Bystrc. Na Mendlově náměstí totiž došlo v dopravním prostředku ke strkanici dvou žen a lehkému zranění jedné z nich. Celou konfliktní situaci měla na svědomí třiadvacetiletá matka, která se po nastoupení do tramvaje obořila na jednu z cestujících s tím, ať kouká vstát a pustí sednout její dítě.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Ilustrační foto

Článek

To ale pasažérka odmítla akceptovat, jenže se se zlou potázala. Matka, ze které byl cítit alkohol, se do ní pustila nejprve slovními urážkami, od kterých rychle přešla k fyzickému útoku.

Jeden ze svědků neváhal a vytočil linku strážníků, kteří tramvaj na další zastávce zastavili a situaci uklidňovali. Protože se jim zdálo, že je matka, se kterou cestovaly dvě děti, pod vlivem alkoholu, dali jí dýchnout. A přístroj ukázal téměř jedno promile.

„Strážníci vyslechli všechny svědky a vzhledem k tomu, že případ nebylo možné dořešit na místě, po konzultaci s republikovými kolegy předali celou záležitost k dořešení správnímu orgánu,“ konstatoval mluvčí strážníků Pavel Šoba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám