Hlavní obsah

Mladík bez řidičáku vyvezl rodiče v kradeném autě, dopadl ho majitel vozu

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

Jako smolař se nyní musí cítit 18letý mladík z Nového Města nad Metují. Zřejmě záliba v autech, bohužel ne vlastních, ho přiměla pořídit si za pět prstů vůz Peugeot 206. Když v něm jel provézt rodiče, narazil na vlastníka vozu, který ihned přivolal policii.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Cestou na oddělení, kam se okradený majitel vydal podat vysvětlení a sepsat záznam, najednou ukradený vůz spatřil. Přímo na silnici před sebou, vůz řídil neznámý mladík a v autě seděl ještě starší pár,“ potvrdila mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Muž nezaváhal, zablokoval automobilu cestu a přivolal policejní hlídku. Lustrací v evidencích policisté zjistili, že zadržený mladík byl za krádež auta již v březnu 2013 odsouzen k podmíněnému trestu v délce trvání šesti měsíců se zkušební dobou dvou let. Jeho snaha o nápravu mu ale vydržela pouhé tři měsíce.

Touha po cizích vozech je navíc v jeho případě pochopitelná o to méně, že dosud nevlastní řidičský průkaz. Nedostatek řidičského umění projevil jak při prvním pokusu přivlastnit si cizí vůz, také při včerejší krádeži. Při první krádeži měl s autem nehodu, teď jeden bok auta odřel.

Vůz vzal z autobazaru

„Tentokrát vlezl v noci na úterý do autobazaru v blízkosti Nového Města nad Metují. Tam odmontoval kus pletiva, aby si udělal ven cestu. Pak postupně nasedl a pokusil se odjet s několika vozy. Vyjet z řady zaparkovaných aut a projet ven, však dokázal jen tímto jediným peugeotem, kterému přitom odřel celý bok o plotový sloupek,“ pokračovala mluvčí.

Hned druhý den se s autem pochlubil svým rodičům, kterým tvrdil, že ho levně koupil.

„Nyní má mladík na krku obvinění z další krádeže a na podmínku už to nevypadá. Do vězení se nyní může dostat až na tři roky,“ uzavřela Prachařová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám