Hlavní obsah

Inspekce zadržela elitního kriminalistu zlínského krajského ředitelství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) v úterý zadržela policistu ze zlínského krajského policejního ředitelství. Potvrdila to mluvčí inspekce Radka Sandorová. Podle informací ČTK je zadrženým elitní kriminalista, vedoucí oddělení obecné kriminality Ervín Dankovský, jehož tým má na starost vyšetřování řady závažných kauz.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Sandorová jeho jméno potvrdit nechtěla. Odmítla také říct, proč byl policista zadržen a zdali byl obviněn z nějakého trestného činu. "Akce pořád běží, do jejího ukončení nechceme zveřejňovat bližší informace," poznamenala Sandorová.

Zadržení policisty potvrdila i mluvčí krajské policie Jana Macalíková. Podle ní inspekce muže zřejmě zadržela kvůli skutku, "který se měl stát již dříve a mimo Zlínský kraj".

Tým vedený Dankovským je hodnocen jako jeden z nejlepších v celé republice. Loni například obsadil třetí příčku v prestižní soutěži Policista roku 2011. Tým na krajském ředitelství přitom působí teprve od ledna roku 2010, kdy ředitelství policie ve Zlínském kraji vzniklo.

Dankovský a jeho lidé od té doby úspěšně vyšetřovali například vraždu studentky v Hulíně na Kroměřížsku, krádeže luxusních vozidel BMW, zapálení masokombinátu Filex v Uherském Brodě nebo skupinu údajných vyděračů kolem Slováka Miroslava Masláka.

Reklama

Výběr článků

Načítám