Hlavní obsah

Mladík v Karviné kradl okapy, přišel si na 72 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Osmnáctiletý mladík v Karviné si chtěl přivydělat krádeží okapových rour. Dostal za ně ale pouhých 72 korun. Ve čtvrtek o tom informoval Václav Ožana z karvinské policie.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pachatel odcizil z areálu garáží v ulici Na Hlínách okapové roury a žlaby. Z místa je pak odvážel na jízdním kole.

Policie na něj přišla na základě oznámení jednoho z občanů. Během kontroly výkupen sběrných surovin strážníci objevili odložené okapy natřené červenou barvou, které vypadaly jako nové. Potvrdilo se, že je tam před chvílí přinesl muž odpovídající popisu podezřelého, jehož totožnost se policii podařilo zjistit na základě dalších záznamů.

Za svůj lup získal zloděj pouhých 72 korun, způsobená škoda je však daleko vyšší, a proto je muž nyní podezřelý ze spáchání trestného činu.

Mladíci kradli převodovku

Podobný případ se odehrál v karvinském areálu garáží ČSAD, do nějž přes plot vnikli dva mladíci ve věku 17 a 16 let. Záda jim kryl jejich 22letý kumpán, který hlídal venku a signalizoval příchod policejní hlídky.

Strážníkům se přesto podařilo všechny tři zadržet.

Kontrolou za účasti pracovníka firmy bylo zjištěno, že pachatelé poškodili plot a z areálu se pokusili odcizit část převodovky, kterou si ukryli za strom, kde ji měli připravenou k odnosu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám