Hlavní obsah

Kriminalista z Prahy naváděl narkomana ke krádežím, dával mu drogy

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kriminalista z pražského obvodního oddělení nabízel drogy a peníze drogově závislé osobě a požadoval za to zboží, o kterém věděl, že je kradené. Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ho obvinila ze čtyř trestných činů, z dalších byly obviněny dvě civilní osoby.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Příslušník policie, o jehož trestné činnosti informovala GIBS sama pražská policie, byl zařazen na Službě kriminální policie a vyšetřování Obvodního ředitelství policie Praha II. Pod tento obvod spadá území Prahy území Prahy 2, 5, 13 a 16. Policista podle inspekce úkoloval drogově závislou osobu v uplynulém roce od března do listopadu.

„Příslušník této osobě opakovaně nabízel a předával heroin, pervitin nebo finanční hotovost výměnou za zboží, o kterém věděl, že je získáno nezákonným způsobem. K získání požadovaných věcí takovým způsobem policista sám naváděl,“ uvedla mluvčí inspekce Radka Sandorová.

Inspekce stíhá policistu pro trestné činy zneužití pravomoci úřední osoby, nedovolenou výrobu a jiné nakládání s drogami, krádež spáchanou formou návodu a úvěrový podvod. Civilní osoby pak čelí stíhání pro krádež, porušování domovní svobody a úvěrový podvod.

Podle pražské policie byla tato trestná činnost kriminalisty odhalena pomocí vnitřní kontroly. „Vedení se v současné době seznamuje se spisovým materiálem a v nejbližší možné době rozhodne o adekvátním personálním opatření. Kriminalista bude s největší pravděpodobností propuštěn ze služebního poměru,“ informovala pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Reklama

Výběr článků

Načítám