Hlavní obsah

Mladá žena zemřela poté, co ji na Frýdecko-Místecku srazilo auto

Právo, tom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrádek

Tragicky skončil střet škody Octavia s dvaadvacetiletou dívkou, k němuž došlo v neděli krátce po čtvrt na tři ráno na silnici I/11 mezi obcemi Hrádek a Bystřice na Frýdecko-Místecku.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Třiadvacetiletý řidič jedoucí ze směru od Hrádku u Třince na Bystřici srazil chodkyni. Ta byla s vážnými zraněními transportována do nemocnice, kde bohužel poraněním podlehla,“ popsal frýdecko-místecký policejní mluvčí Vlastimil Starzyk.

Na místě tragické nehody zasahovaly posádky rychlé lékařské pomoci z Třince a Jablunkova. Vážně zraněnou dívku následně transportoval vrtulník do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

„V okamžiku, kdy k dvaadvacetileté pacientce dorazili záchranáři, její dýchání selhávalo. Zasahující lékařka zjistila závažná poranění v oblasti končetin, hlavy, příznaky svědčily o poranění mozku a patrně také břicha. Stav ženy byl kritický. Posádky zajistily dýchací cesty, tři žilní vstupy a umělou plicní ventilaci. Záchranáři zahájili podávání léků a infuzních roztoků, ale přes poskytovanou intenzivní péči se stav pacientky zhoršoval. Přechodně bylo nutno resuscitovat i její oběh a provádět nepřímou srdeční masáž,“ popsal stav mluvčí Lékařské záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl a dodal, že životní funkce ženy selhávaly také při transportu vrtulníkem.

Policisté přesnou příčinu nehody ještě neznají. „U řidiče byla samozřejmě provedena dechová zkouška na zjištění alkoholu, která byla negativní,“ doplnil Starzyk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám