Hlavní obsah

Trojice zlodějů kradla v Klatovech starožitnosti, byl mezi nimi i učitel

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Klatovští kriminalisté obvinili z krádeže trojici zlodějů, kteří se vloupali do domu v Havlíčkově ulici a sebrali odtud starožitné předměty v hodnotě přibližně sto padesát tisíc korun. Podle informací Práva je mezi stíhanými sedmačtyřicetiletý pedagog, který do roku 2008 učil děti ve zvláštní škole.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Všechny tři podezřelé zadržela policejní hlídka přímo na místě, učitel byl schovaný pod haldou různého harampádí, kde ho vystopoval služební pes.

„Pachatelé vyrazili vchodové dveře domu, vnikli dovnitř a odcizili různé starožitné šperky, hodinky, přívěsky, prsteny nebo pamětní medaile,“ uvedla Dana Ladmanová z Klatovského ředitelství policie.

Policisty zavolal majitel domu, který zloděje překvapil. „Jednalo se o dva muže ve věku 33 a 34 let z Kdyně a 47 letého muže z Horažďovicka. Poté, co si převzali usnesení o zahájení trestního stíhání za krádež a porušování domovní svobody, propustili jsme je ze zadržení,“ dodala Ladmannová.

Stíhaný pedagog už měl problémy se zákonem v minulosti. Před třemi lety dostal podmínku za to, že půjčoval byt výrobcům pervitinu, který také v několika případech i sám prodával. Letos ho omilostnila prezidentská amnestie Václava Klause.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám