Hlavní obsah

Kvůli granátu evakuovali panelák v Granátové ulici

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turnov

Dělostřelecký granát ohrožoval obyvatele jednoho z panelových domů v Turnově. Policisté museli ve čtvrtek dopoledne z objektu v Granátové ulici načas evakuovat 120 lidí.

Foto: HZS Libereckého kraje

Zásah v Granátové ulici v Turnově

Článek

„Šlo o doposud blíže neidentifikovatelnou munici nalezenou v bytě ve třetím patře domu. Granát převzal policejní pyrotechnik,“ upřesnil mluvčí policie v Semilech Petr Kmínek. Policie objevila nebezpečnou munici shodou šťastných náhod.

Foto: HZS Libereckého kraje

Zásah kvůli granátu v Granátové ulici v Turnově

Osoba obývající inkriminovaný byt se svěřila o držení granátu menšího kalibru známému. Ten informoval policistu bydlícího shodou okolností v ohroženém domě.

„Potom už to šlo standardní cestou. Granát byl použitý, ale nevybuchlý. Nyní zjišťujeme veškeré podrobnosti případu včetně původu munice,“ sdělil jeden z policistů. Evakuované obyvatele paneláku odvezl do bezpečí autobus.

Foto: HZS Libereckého kraje

Evakuace kvůli granátu v Granátové ulici v Turnově

„Šetříme, jak se tam ten granát dostal, a podle toho budeme postupovat dál,“ dodal Kmínek. Podle informace Práva šlo o granát, který lze běžně odnést v rukách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám