Hlavní obsah

Muž si objednal odvoz auta, do superbu mu nasedl taxikář s 2,5 promile

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Majitel vozu Škoda Superb již asi nesvěří své auto žádné převozní službě po zkušenosti z úterní noci. Na odvoz sebe a svého vozu si přivolal firmu Modrý anděl, jejíž řidič byl ale značně opilý. Přišla na to policejní kontrola před Hlavním nádražím v Praze.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Řidič roomsteru jevil známky požití drog, což ale odběr krve nepotvrdil.

Článek

Hlídka pohotovostní motorizované jednotky zastavila škodu ve Wilsonově ulici okolo 22.35, hned za ní zastavilo také vozidlo Škoda Roomster ve žlutém firemním provedení. Policisté přistoupili ke kontrole a také dechové zkoušce.

„Osmapadesátiletý Slovák nadýchal 2,45 promile, podle svých slov vypil několik piv a vodku. Hlídka ho proto zadržela,“ uvedla mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Z vozu vystoupil také jeho 42letý kolega, který jel v označeném taxíku. „Řidič se neustále smál, byl roztěkaný a jevil známky užití návykových látek. Hlídka proto provedla test na přítomnost drog, který byl pozitivní na THC a kokain,“ vysvětlila mluvčí s tím, že muž byl převezen do nemocnice na odběr krve, kde se ale výsledky orientačního testu nepotvrdily.

Opilý řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, jeho případ bude projednáván ve zkráceném řízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám