Hlavní obsah

Nevlastní dcera se mnou spala z lásky, řekl muž před soudem

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Napřed hodný a chápající táta, potom milenec a nakonec možná odporný chlap, který zneužíval svého postavení a nevlastní dceru znásilňoval. I tak může nakonec vyznít poněkud neobvyklý a choulostivý případ, který projednává Krajský soud v Brně.

Článek

Senát v čele s Danielem Plškem má pozici při hledání viny a určení případné výše trestu ztíženou nejen skutečností, že se jedná o choulostivé vztahy uvnitř zpočátku zřejmě dobře fungující rodiny, ale i kvůli tomu, že inkriminovaný děj se měl začít odehrávat už v roce 2005 a trval pak zhruba tři roky.

Právě v té době se měl intimně sblížit a poté i sexuálně žít se svojí nevlastní „vyženěnou“ dcerou muž, kterému tehdy bylo necelých třicet let. I když v současnosti světlovlasý, již usedlý skoro čtyřicátník nejprve veškerá obvinění, jež na něj pro sexuální zneužívání a znásilnění podala jeho nevlastní dcera, popřel, v úterý před soudem intimní styky přiznal.

„Před tím jsem neuváděl pravdu, teď však říkám, jak to skutečně bylo. Ano měli jsme spolu poměr, sblížili jsme se intimně a bylo to především proto, že jsme se milovali, a to nejen já ji, ale jsem přesvědčen, že i dcera mne. Bylo to však až po jejích patnáctých narozeninách a rozhodně není pravda, že bych ji znásilňoval. Byla to vzájemná láska, někdy jsem navštívil já ji, někdy ona mne. Intimně jsme se stýkali tak dvakrát týdně,“ uvedl obžalovaný.

Muži, který je vyšetřován na svobodě, jde o hodně. I kdyby šlo „pouze“ o pohlavní zneužívání, mohl by být potrestán až deseti roky odnětí svobody.

Matka s dcerou pocházejí z Balkánu

Případ má však i další aspekty, na které se snaží obžaloba prostřednictvím státní zástupkyně upozornit. Obžalovaný totiž mohl zneužívat postavení nejen jako muž, ale i jako rodilý Čech. Jeho manželka i její dcera totiž pocházejí z Balkánu, odkud žena po rozvodu i s dcerou přišla prakticky do cizího prostředí.

Podle vlastních slov obžalovaného vše bylo napřed harmonické a vztah s ní i nevlastní dcerou byl bez problémů. „Pak manželka vážně onemocněla a bývala podrážděná, léčila se a ještě k tomu chodila do práce, i když jsem jí říkal, že tolik dělat nemusí. My jsme zůstávali s dcerou stále častěji sami. Cítil jsem se sám. Nejprve jsme se hladili a pak jsme se milovali,“ přiznal muž.

Když se vztah provalil, matka omdlela

Při sílících hádkách se ke vztahu s dívkou přiznal i její matce. Ta, jak uvedl, po tomto zjištění omdlela. Nicméně i v dusné atmosféře pak zůstávali spolu, mimo jiné zřejmě i proto, že měli půjčku na auto, kterou vozil zamilovaný otčím dceru do školy, a další závazky.

Ovšem i když si už s manželkou podle vlastních slov nerozuměl, udržoval s ní sexuální styky i v době, kdy měl již intimní poměr i s dcerou. Nesourodý milenecký vztah pak skončil v době, kdy dívka začala navštěvovat střední školu a tam se zamilovala.

Manželství se však definitivně rozpadlo až před dvěma lety, a to podle obžaloby i soudních znalců mohlo být i důvodem, že dívka o situaci doma nechtěla nikomu říct. Mimo jiné i ze strachu, že by mohla její nemocná matka s velkými náklady na léčení přijít o střechu nad hlavou.

„Proto také tak dlouho trvalo, než trestní oznámení podala. Vlastně se tak stalo již v době, kdy se cítila být ona i její matka z tohoto prostředí a závislosti osvobozená,“ vidí důvod v prodlení oznámení případu znalkyně. Police se totiž podezřením začala zabývat až vloni.  Soud nyní vyslechne ještě dalšího znalce a poté by měl již padnout rozsudek.

Reklama

Výběr článků

Načítám