Hlavní obsah

Za vraždu muže při krádeži dodávky potvrdil soud zloději 18,5 roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Za vraždu muže, kterému ukradl auto, si Roman Hubený odpyká ve vězení 18,5 roku. Odvolací Vrchní soud v Praze ve středu potvrdil rozsudek středočeského krajského soudu a zamítl Hubeného odvolání. Pachatel loni ve Velvarech na Kladensku nastoupil do cizí dodávky, kterou chtěl ukrást, a poté přejel jejího majitele. Ten na místě zemřel.

Foto: Milan Malíček, Právo

Roman Hubený u Krajského soudu v Praze.

Článek

Případ se stal loni v květnu na velvarském náměstí. Majitel auta zašel do obchodu, odkud si všiml, že mu vůz někdo krade. Vyběhl proto ven a snažil se zloděje zastavit. Řidič však prudce vyjel z parkovacího místa a majitele srazil.

Zraněný muž utrpěl devastující poranění, kterým podlehl i přes rychlou pomoc kolemjdoucích a záchranářů. Podle rozsudku Hubený vraždil úmyslně, aby se zmocnil auta. Motivem prý bylo to, že měl soudem zakázané řízení, a chtěl tak z místa za každou cenu uniknout, aby se vyhnul případnému trestu.

Hubený, který byl v minulosti již desetkrát odsouzen, vinu odmítl. Prý si na nerovném povrchu náměstí, kde vůz parkoval, vůbec nevšiml, že někoho přejel.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám