Hlavní obsah

Při fotbalových výtržnostech v Olomouci se zranilo šest baníkovců

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šest lidí utrpělo zranění v průběhu pátečního večerního fotbalového utkání mezi SK Sigma Olomouc a Baníkem Ostrava na olomouckém Andrově stadiónu. Zhruba desítku fanoušků policie kvůli výtržnostem zadržela.

Foto: Policie ČR

Do bezpečnostního opatření bylo v Olomouci v souvislosti s fotbalovým utkáním zapojeno zhruba 300 policistů a strážníků. Někteří z nich čekali na fanoušky Baníku již na nádraží.

Článek

„V závěru přestávky mezi poločasy došlo k narušení veřejného pořádku, šarvátce mezi fanoušky Baníku a pořadatelskou službou, která nás požádala o pomoc. Fanoušci poničili kiosek a zdemolovali toalety,“ řekl Právu krajský policejní mluvčí v Olomouci Josef Bednařík.

V souvislosti s tímto incidentem bylo podle něj šest osob převezeno k lékařskému ošetření, jednalo se především o fanoušky Baníku. Utrpěli převážně lehká zranění hlavy. „Osm lidí bylo kvůli porušení veřejného pořádku zadrženo,“ uvedl mluvčí.

Již před zápasem museli podle něj policisté řešit několik incidentů. „Jedna osoba byla zadržena kvůli poškození zaparkovaného vozidla před stadiónem, ve dvou případech jsme řešili fanoušky, kteří neuposlechli výzvy,“ dodal Bednařík.

Do Olomouce přijelo zhruba 1500 příznivců Baníku. Utkání provázelo ve městě rozsáhlé bezpečnostní opatření. Zapojeno do něj bylo zhruba 300 policistů a městských strážníků, situaci ze vzduchu monitoroval vrtulník. Škoda, která byla fanoušky způsobena, dosud nebyla vyčíslena.

Reklama

Výběr článků

Načítám