Hlavní obsah

Další oběť metanolu: V Opavě našli mrtvého muže

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Metanolová aféra, která ve druhé polovině minulého roku šokovala Českou republiku, stále nekončí a připsala si další oběť. Policie v pondělí informovala, že příčinou úmrtí muže, který byl v minulou středu nalezen v bytě v Opavě, byla intoxikace metylalkoholem. Policie nyní zjišťuje, jak muž k nekvalitní lihovině přišel.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

O nové oběti metylalkoholu informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. „Jde o 25letého muže a kriminalisté intenzivně pracují na zjištění zdroje intoxikace zesnulého. Další informace v této trestní věci zatím nelze zveřejnit,“ uvedla mluvčí.

Jen v Moravskoslezském kraji zemřelo od minulého roku na intoxikaci metylalkoholem 23 lidí, dalších 38 osob mělo vážné zdravotní problémy. V České republice vloni v souvislosti s metanolem přimíchávaným do alkoholu zemřely čtyři desítky lidí. V kauze jsou už desítky obviněných, někteří i ze závažného trestného činu obecného ohrožení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám