Hlavní obsah

Po razii v nočním podniku v centru Prahy byli tři muži obviněni z kuplířství

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Rozsáhlou policejní akci má za sebou pražský erotický podnik Cabaret Atlas v ulici Ve Smečkách. Akce byla vyvrcholením devítiměsíční práce pražských kriminalistů, na jejímž závěru byli tři zadržení muži obviněni z kuplířství a dalších trestných činů. Policisté také vyslechli dalších 19 osob.

Foto: Jiří Forman/MMS, Novinky

Razie v ulici Ve Smečkách

Článek

Během úterý policisté provedli několik domovních prohlídek v Praze a Středočeském kraji, při kterých zajistili věci důležité pro trestní řízení, jako jsou listinné materiály, výpočetní technika a záznamová zařízení.

Detektivové zadrželi muže ve věku 45, 41 a 24 let. Všichni byli obviněni z trestného činu kuplířství a jeden také z trestného činu podílnictví a podvodu. Na všechny zadržené byl podán návrh na vzetí do vazby.

BEZ KOMENTÁŘE: Razie v pražském klubu Cabaret AtlasVideo: Jiří Forman, Novinky

„Organizovaná skupina vše prováděla v úmyslu získat pro sebe nebo pro jiného značný prospěch, a tím si po dobu páchání trestné činnosti členové přišli na více než půl miliónu korun,“ sdělila mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Při úterní razii předvedli kriminalisté na služebnu také dalších 19 osob z řad zaměstnanců a prostitutek. Zásah v klubu Cabaret Atlas provedla pražská zásahová jednotka.

Policisté v ulici Ve Smečkách nezasahovali poprvé. Již na konci listopadu si posvítili na několik klubů. Navštívili klub Sauna a Darling, kde zadrželi 15 osob, které následně obvinili z kuplířství. Celá skupina měla sjednávat a následně kořistit z prostituce provozované za tímto účelem několik let v těchto nočních podnicích.

Dívky, které v klubech pracovaly, měly pod hrozbou finančních pokut zakázáno o interních věcech a prostituci mluvit. Dívky byly ze všech sociálních vrstev a různé vzdělanosti. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám