Hlavní obsah

Hyenismus nejvyššího stupně: Frenštát varuje před falešnou sbírkou

Právo, Aleš Honus
Frenštát pod Radhoštěm
Aktualizováno

Město Frenštát pod Radhoštěm varuje před falešnou sbírkou na pomoc obětem tragédie, která uplynulou neděli postihla toto město. Aktivitou neznámého pachatele, který se snaží přiživit na tragédii domu č. 39, se už zabývá policie.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Dům po výbuchu

Článek

„Na internetu je zveřejněna informace o spolupráci města na organizaci sbírky "POMOZTE OBĚTEM TRAGÉDIE VE FRENŠTÁTĚ" s uvedením čísla účtu u Fio banky. Tato informace není pravdivá a město Frenštát pod Radhoštěm se od ní distancuje,“ stojí v oficiálním varování, které město v pátek poslalo do redakcí médií.

„Ihned po zjištění zřejmě podvodného jednání neznámého pachatele informovalo město Fio banku o této skutečnosti. Zároveň byly učiněny kroky ke zjištění pachatele tohoto opovrženíhodného činu,“ stojí v upozornění.

Mluvčí policie Gabriela Holčáková potvrdila, že kriminalisté se již případem zabývají. „Přijali jsme oznámení radnice a v současné době zjišťujeme informace, je to záležitost několika posledních desítek minut. V úvahu připadá právní kvalifikace pro přečin podvodu,“ řekla mluvčí.

Jediným účtem, který město Frenštát pod Radhoštěm zřídilo na pomoc obětem, je účet číslo 3880277/0100 vedený u Komerční banky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám