Hlavní obsah

Dědeček, který zneužíval svoji vnučku, stráví ve vězení sedm let

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Roli hodného dědečka se rozhodl hrát trochu jinak osmašedesátiletý muž z Prahy. Když u něj totiž byla na prázdninách jeho sedmiletá vnučka, místo výletů či jiných chvályhodných aktivit ji tahal k sobě do postele a tam ji zneužíval. Děvčátko následkem jeho zvrhlých choutek utrpělo posttraumatickou stresovou poruchu a ze zážitků se ještě zcela nezotavilo. Justice potrestala dědu sedmi lety vězení, trest ve čtvrtek potvrdil Nejvyšší soud (NS), když odmítl mužovo dovolání.

Článek

Muž v posteli ve svém pokoji vnučku svlékal, osahával, nutil ji sahat na jeho penis, ukazoval jí obrázky nahých postav na počítači.

"Využil psychické a fyzické bezbrannosti poškozené i své převahy autority dospělého prarodiče, neboť poškozená byla vzhledem k nízkému věku nedostatečně vyspělá, aby mohla dát najevo svůj nesouhlas a odpor nebo se jinak účinně bránit,“ popsal dědovy aktivity mluvčí NS Petr Knötig.

Zvrhlík se ve svém dovolání bránil tím, že soudy mu neprokázaly dostatek úmyslného zavinění a také že by na jeho jednání měl být použit mírnější metr, protože posttraumatická stresová porucha prý nevznikla v důsledku jeho chování.

Neopomenul ani napadnout věrohodnost výpovědi své vnučky, ale všechno bylo marné. Soudci NS konstatovali, že nižší soudy postupovaly naprosto správně, samy si navíc opatřily další nepřímé důkazy a jejich hodnocení je bezchybné. Proto dovolání jako neopodstatněné odmítli.

Reklama

Výběr článků

Načítám