Hlavní obsah

Muž zapálil dva domy, v jednom z nich chtěl uhořet

– Šumperk
Právo, Miloslav Hradil

Dva vedle sebe stojící domy zasáhl v pondělí požár v Líšnici u Mohelnice na Šumpersku. Oheň byl úmyslně založen. Podle neoficiálních informací Práva za tím mohou být rodinné spory. Domy údajně zapálil muž, který pak chtěl v jednom z nich uhořet. Podařilo se jej však zachránit. Zraněný skončil v péči lékařů.

Požár dvou domů likvidovali hasiči v LíšniciVideo: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

Požár byl nahlášen krátce před desátou hodinou dopoledne. Na místě zasahovalo sedm jednotek hasičů. „V jednom domě začaly hořet ve dvou místnostech matrace. Požár se sice podařilo dostat rychle pod kontrolu, ale dům byl silně zakouřený a bylo třeba jej pomocí přetlakové ventilace ochladit a odvětrat, “ řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Složitější situace byla podle něj ve vedle stojícím domě s hospodářskou přístavbou a uskladněným senem a slámou. Tuto stavbu oheň zcela pohltil. Má zničenou střechu, část stropu se tu propadla do obytných prostor. „Vyšetřovatel zjistil v obou objektech několik ohnisek úmyslného založení požáru,“ poznamenal Hošák s tím, že hasiči budou na místě zřejmě až do večera.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár jednoho z domů

Prochází prostory a kontrolují je termokamerou, dohašují menší i skrytá ohniska a vynášejí větší množství požárem poškozeného vybavení domu i uskladněných předmětů v půdním prostoru.

Podle neoficiálních informací jsou za požárem zřejmě rodinné spory. Vše nasvědčuje tomu, že jej založil muž, který pak v jednom z domů zůstal. Nadýchal se zplodin z hoření a skončil v péči lékařů. Z budovy ho včas vytáhli svědci. „V rámci první pomoci jsme zraněnému podávali kyslík,“ uvedl Hošák s tím, že muže zdravotničtí záchranáři transportovali do nemocnice.

„K případu zatím nelze sdělit nic bližšího, protože vyšetřování příčin a okolností požáru, je na počátku,“ řekla Právu policejní mluvčí Marie Štrbáková. Škoda, kterou oheň způsobil, byla předběžně vyčíslena na 1,1 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám