Hlavní obsah

Zavraždil polenem studentku, která mu nesla půjčku. Dostal 25 let

Právo, Vladimír Vácha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor
Aktualizováno

Výjimečný trest 25 let vězení vyměřil v pátek táborský krajský soud 46letému Romanu Koutnému. Podle senátu se prokázalo, že zcela zištně a promyšleně zavraždil loni v říjnu ve svém domě ve Veselí nad Lužnicí 26letou studentku, která si přivydělávala sjednáváním půjček pro finanční společnost. Rozsudek zatím není pravomocný, obě strany si ponechaly lhůtu na odvolání.

Foto: Vladimír Vácha, Právo

Eskorta přivádí Koutného k soudnímu líčení.

Článek

Koutný se dostal do finanční krize, kterou řešil tak, že kontaktoval ženu, jež poskytovala půjčky. Ta za ním vloni v říjnu vyrazila do pronajatého stavení a měla u sebe i dvacet tisíc korun. Muž už na ni ale čekal s polenem v ruce a několikrát ji zezadu udeřil do hlavy.

„Důsledkem ran do hlavy došlo k otoku a zhmoždění mozku, na jehož následky žena zemřela,“ uvedla žalobkyně Alena Píchová.

Koutný před soudem projevil lítost. „Nemělo se to stát, je mi to líto,“ sdělil. O svých finančních problémech mluvil už v přípravném řízení a přiznal, že ženu do svého domu pozval právě proto, že s ní už dříve vyřizoval jiné půjčky.

Tentokrát ji žádal o návštěvu, protože mu hrozila výpověď z pronajatého domu. Se svou partnerkou nezvládali platit nájem ani půjčky a měli také dluhy u exekučních úřadů. Soud dospěl k závěru, že Koutný jednal promyšleně, je společensky nebezpečný, a proto soudce Černý přistoupil k udělení výjimečného trestu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám