Hlavní obsah

Zloděj při útěku před policisty skočil do Labe, nakonec je prosil o pomoc

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Trpělivost se vyplatila kriminalistům při pátrání po zloději, který několik měsíců vykrádal auta na parkovištích u nemocnice v Hradci Králové. Počátkem týdne ho načapali přímo při vykrádání dalšího vozu. Když ho chtěli zadržet, začal před nimi utíkat, dokonce skočil do Labe a chtěl uplavat. Voda však byla ledová, proto byl nakonec rád, když ho policisté z řeky vytáhli. Ukázalo se, že už nakradl věci za půl miliónu.

Foto: Policie ČR

Do aut se zloděj nejčastěji dostával rozbitím okna

Článek

„Kriminalisté si vytipovali jedno z parkovišť, na které nakonec čtyřiadvacetiletý mladík z Hronova přišel. I když se na první pohled snažil chovat nenápadně, policejní instinkt neoklamal. Poté, co si vytipoval zaparkované vozidlo zn. Renault Kangoo, rozbil kamenem levé přední okénko a vnikl dovnitř. Zde se zmocnil odložené tašky a chystal se nepozorovaně zmizet. Při krátké honičce ještě stačil odhodit odcizenou tašku a seběhnout k nedalekému břehu, kde skočil do řeky Labe. Zde udělal v ledové vodě jedno tempo a začal volat policisty o pomoc,“ uvedla mluvčí policie Lenka Burýšková.

Hned po vytažení převezli policisté zloděje na služebnu, kde se brzy rozpovídal. „Vyšetřovatelé se od něho dozvěděli, že má mít na svědomí patnáct případů vloupání do aut a šest případů vloupání do rodinných domků v Hradci Králové. Jedná se o případy v době od září loňského roku do současné doby. Další čtyři vykradené domky přiznal na Náchodsku,“ pokračovala mluvčí.

Kradl hlavně autorádia a navigace

Do aut se většinou dostával po rozbití okna kamenem. Odnášel si většinou autorádia, DVD přehrávače, navigace a vše, co zde majitelé ponechali. „Jednou se mu dokonce podařilo vybrat z odcizené platební karty pomocí nalezeného PINu i finanční hotovost ve výši 10 tisíc korun,“ upozornila Lenka Burýšková s tím, že způsobená škoda činí asi 500 tisíc korun.

Muž byl obviněn z přečinu krádeže, z poškození cizí věci, z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a z porušování domovní svobody. Za to mu hrozí až 5 let.

Policejní komisař podal ve středu podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám