Hlavní obsah

Opilý řidič bavoráku srazil ještě opilejšího chodce

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Kuriózní nehoda se odehrála v pondělí večer v obci Kvíčovice na Domažlicku, kde opilý řidič BMW srazil ještě opilejšího chodce. Ten utrpěl zlomeninu lýtkové kosti pravé nohy. Proti zákonu se sice provinili oba muži, větší trest však hrozí řidiči bavoráku.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Šestatřicetiletý řidič vjel při průjezdu pravotočivé zatáčky do protisměru, kde přední částí vozidla narazil do šestačtyřicetiletého chodce jdoucího u okraje vozovky směrem na obec Štichov,“ vysvětlila okolnosti nehody policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Po příjezdu policistů se oba muži dobrovolně podrobili dechové zkoušce. Zatímco řidič nadýchal 1,61 promile, u chodce strážci zákona zjistili 2,28 promile alkoholu v krvi.

Opilému řidiči nyní hrozí trest odnětí svobody na tři roky. Může však být potrestán také peněžitým trestem či zákazem řízení. Chodec je na tom v tomto směru o mnoho lépe, i on však podle Brožové porušil zákon o provozu na pozemních komunikacích.

Reklama

Výběr článků

Načítám