Hlavní obsah

Vykradli mu auto rovnou dvakrát, napoprvé pomohl iPad

Právo, Jiří Tomaškovič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Zřejmě nepoučitelný byl 44letý řidič stěhovacího vozu v Ostravě. V průběhu několika hodin mu z kabiny dodávky zmizely věci v hodnotě desítek tisíc korun hned dvakrát. Zatímco hledal s policisty ukradený tablet a mobil, přišel si zloděj do auta pro notebook.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muž přijel do Ostravy po 18. hodině, kabinu uzamkl a začal stěhovat nábytek do domu. Když se po zhruba třiceti minutách vrátil do vozu, zjistil, že v kabině schází iPad 2, peněženka s doklady a platebními kartami. Škodu vyčíslil na téměř 28 tisíc korun,“ popsala policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Okradený muž využil aplikace v iPadu a v mobilním telefonu, aby odcizené věci detekoval. „Díky informacím z přístrojů jsme lokalizovali konkrétní místo, kde se nacházely tři osoby. Mezi nimi byl i podezřelý. Díky technickým možnostem odcizeného přístroje jsme iPad nalezli,“ přiblížila mluvčí.

Podobně se policisté dostali také k odcizenému mobilnímu telefonu. „Poškozený znovu prostřednictvím svého mobilního přístroje provedl aktivaci funkce a z pod bundy jednoho z mužů se ozvalo zvonění,“ uvedla Holčáková.

Druhého zloděje již aplikace odhalit nepomohla

Policisté následně zadrželi 26letého muže a zahájili trestní stíhání pro krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. „Muž byl v minulosti mimo jiné odsouzen pro trestný čin krádeže, trest odnětí svobody vykonal v dubnu 2011. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ doplnila mluvčí.

Radost z nalezených věcí ale řidiči nákladního automobilu Iveco dlouho nevydržela. „Když se krátce před půlnocí vrátil k vozidlu, zjistil, že mu z kabiny zmizely notebook, brašna, nabíječky a další věci za zhruba 10 tisíc korun,“ řekla Holčáková.

Policisté po odcizených věcech začali pátrat, ovšem tentokrát jim už chytrá aplikace nepomůže. „Apelujeme na lidi, aby v prosklených interiérech vozů nezanechávali viditelně odložené věci,“ vyzvala Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám