Hlavní obsah

Vzájemné vybržďování aut v Chomutově skončilo střelbou, muže odtrhli až strážníci

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chomutov

Střelbou skončila v sobotu večer v Chomutově potyčka dvou řidičů osobních aut, kteří si dělali naschvály během jízdy do města z Mostu. „Docházelo mezi nimi k takzvanému vybržďování,“ řekla Právu ústecká policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

Incident mezi muži vyvrcholil v chomutovské Jirkovské ulici, kde oba své vozy zastavili a vystoupili z nich. „Došlo mezi nimi nejprve k slovnímu a později k fyzickému napadení, přičemž padl jeden výstřel z legálně držené zbraně,“ popsala mluvčí průběh konfliktu, který skončil lehkými zraněními obou účastníků.

Jimi byli 63letý myslivec a o třicet let mladší muž, kteří se údajně neznají. Podle svědků došlo mezi nimi k řežbě jako z akčního filmu. Myslivec však najednou vyndal z auta brokovnici a namířil na mladšího protivníka. Nakonec vystřelil do vzduchu, jak později uvedl, aby přivolal pomoc. Následně se opět dali do křížku, souboj ukončila až hlídka městské police.

Na polici nyní je, aby zjistila, kdo konflikt odstartoval nepatřičnými manévry na silnici. „Na vyšetřování případu se intenzivně pracuje. Zatím nepadlo obvinění,“ doplnila Kofrová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám