Hlavní obsah

Podnikatel vytuneloval domov seniorů, soud ho potrestal osmi roky vězení

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor

S osmiletým trestem odnětí svobody odešel v úterý od táborské pobočky Krajského soudu sedmačtyřicetiletý táborský podnikatel Stanislav Snášel. Obžaloba jej vinila z toho, že stál za vytunelováním Senior domu na Husově třídě v Českých Budějovicích.

Foto: Vladimír Vácha, Právo

Obžalovaný Stanislav Snášel během úterního soudního líčení.

Článek

Na stavbu areálu si od banky půjčil bezmála 270 miliónů korun, ale nesplatil ani korunu. Snášel údajně při žádosti o zmíněný úvěr zatajil, že je ručitelem za závazky své další společnosti ve výši 33 miliónů korun.

Snášelova firma L. a S. Tábor, která Senior dům v Budějovicích postavila, skončila s dluhem miliardy korun. Společnost, jež domov provozovala, a kterou Snášel rovněž ovládal, dluží další desítky miliónů. Mezi věřiteli jsou i samotní důchodci, kterých v domově žije 150. Ti o své kauce z drtivé většiny přišli. Utěšit je může to, že insolvenční správce s nimi sepsal novou smlouvu, která jim zaručuje, že nový majitel je z bytů nemůže vystěhovat.

Snášel byl kvůli úvěrovému podvodu ve vazbě od května. Soudní proces s ním začal v září. Od té doby policie Snášela obvinila z dalších dvou trestných činů mj. z dalšího podvodu, tentokrát za 55 miliónů korun. Úterní rozsudek zatím nenabyl právní moci, Snášel se na místě odvolal.

Reklama

Výběr článků

Načítám