Hlavní obsah

Nechtěla slézt, uvedl u soudu Němec, který 10 kilometrů vezl ženu na kapotě

Právo, ČTK, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Za obranu vynucenou strachem o život označil v úterý u domažlického soudu Němec Jürgen Schütz svoje jednání z loňského listopadu. Podle spisu ve Folmavě na Domažlicku nabral na kapotu auta ženu a vezl ji asi deset kilometrů místy téměř devadesátikilometrovou rychlostí. U soudu se zodpovídá z pokusu o těžké ublížení na zdraví. Tvrdil, že zastavil, aby žena mohla slézt, ale ona nechtěla.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Obžalovaný Jürgen Schütz (vpravo) u soudu

Článek

Žalobce pro něj v úterý navrhl 3,5 až čtyři roky vězení. Schütz požaduje zproštění obžaloby. Rozsudek soud vynese v pátek.

Případ se stal loni 27. listopadu v noci. Jízdu ukončila až policejní hlídka, která musela šokovanou ženu z auta sundat. Z jízdy vyvázla bez většího zranění. Stále má podle svého tvrzení psychické problémy, noční můry, strach a částečnou ztrátu paměti.

Incident mezi dvojicí nebyl náhodný. Měli prý spolu obchodní spor. „Dlužil mi dvě stě deset euro. Přijel za mnou do nočního klubu a chtěl po mně potvrzení, že mi peníze vrátil a také trval na tom, aby u vyrovnání dluhu byla policie. Barmanka nás ale požádala, abychom si to šli vyřídit ven,“ popisovala žena setkání s cizincem.

Rozjel se a já úplně ztuhla. Ležela jsem tam na břiše a pevně se chytila víka motoru a stěračů.
Poškozená

Ještě než vyšla před klub, poprosila svého známého na baru, aby šel s ní, že jí jeden člověk dluží peníze a má z něho divný pocit. „Když jsem přišla na parkoviště, Jürgen byl zamčený v autě a měl pootevřené boční okénko. Najednou nastartoval a začal couvat do místa, kde stálo zaparkované moje auto. Ten můj kamarád prostrčil okénkem ruku a chytil volant tak, aby řidiči znemožnil s autem manévrovat. Jürgen se mu zakousl do ruky, přičemž se tam objevil další muž a snažil ruku mého kamaráda dostat zpátky ven,“ líčila Nöthová další sled událostí.

Schütz pak podle její výpovědi několikrát výrazně přidal plyn. „Jakmile to zatúroval, tak jsem se lekla a skočila mu na kapotu. Rozjel se a já úplně ztuhla. Ležela jsem tam na břiše a pevně se chytila víka motoru a stěračů. Postupně nabíral rychlost, jenom jsem hrozně křičela o pomoc,“ vybavovala si žena dramatické chvíle.

Měl jsem strach o svůj život, a proto jsem se rozjel. Toho muže jsem kousl do ruky a on mě pustil.
Odsouzený

Asi po kilometru se jí podařilo z kapoty seskočit. „Bylo to v prudkém stoupání, kdy řidič zpomalil. Jenže v mžiku byl zase u mě a začal mě mlátit. Takže jsem se instinktivně schoulila a chránila si hlavu. Když rány skončily, opřela jsem se o auto s tím, že vstanu a uteču. Ve chvíli, kdy jsem se postavila, rozjel se a nabral mě na kapotu. Znovu jsem se chytla stěračů a zběsilá jízda pokračovala, než nás zastavila policie,“ prohlásila Nöthová.

Němec u soudu tvrdil, že on je obětí spiknutí zločinecké bandy, které šéfuje právě Nöthová. „Vylákala mě tam a chtěla peníze. Já jsem jí řekl, že jí momentálně nic nedlužím a pokud na tom bude trvat, tak že to můžeme jet vyřídit na policii. Postavila se mi před auto a potom přišli ti dva muži a začali mi vyhrožovat, že když nevystoupím, tak zničí můj vůz a pak i mě,“ tvrdil Schütz, který prodává prezervativy.

Pak se prý muže snažili na příkaz Simony vytáhnout z auta. „Jeden prostrčil ruce okénkem a začal mě škrtit. Simona mezitím vyskočila na kapotu. Měl jsem strach o svůj život, a proto jsem se rozjel. Toho muže jsem kousl do ruky a on mě pustil. Když jsem byl v bezpečné vzdálenosti od těch mužů, zastavil jsem, aby Simona mohla slézt. To odmítala, snažil jsem se ji i stáhnout, ale pevně se držela stěračů. Tak jsem jel pořád dál z obavy, aby mě nepronásledovali její komplicové,“ popsal svoji verzi Schütz.

Reklama

Výběr článků

Načítám