Hlavní obsah

Lupič přepadl dvě zlatnictví, ve třetím chtěl šperky prodat

Právo, Ludmila Žlábková
Hradec Králové

Jediná hodina stačila jednatřicetiletému muži, aby ve středu odpoledne přepadl v Hradci Králové hned dva obchody se zlatem. Poprvé utekl bez lupu, podruhé sebral stříbrné šperky za zhruba 100 tisíc korun. Policisté ho ovšem krátce na to zadrželi.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„První loupež se stala ve čtvrt na dvě ve zlatnictví na Pražském předměstí. Muž ničím nemaskovaný, pouze s kšiltovkou na hlavě, přistoupil k prodejnímu pultu, vyndal z kapsy pistoli a prodavačce řekl: 'Tohle je přepadení, dejte mi zlato!'. Žena však muži odmítla zlato vydat. Vzápětí vstoupili do obchodu noví zákazníci, lupič schoval pistoli a urychleně bez lupu ze zlatnictví odešel,“ popsala průběh prvního přepadení policejní mluvčí Iva Kormošová.

Druhé loupežné přepadení se stalo o hodinu později a asi o 1,5 km dále, ovšem podle stejného scénáře. „Do zlatnictví vstoupil muž, namířil na prodavačku zbraň a požadoval vydání zlata. Zde byl úspěšnější, žena z obavy o svůj život mu vydala stříbrné šperky v hodnotě asi 100 tisíc korun,“ pokračovala Kormošová.

I když policisté po první loupeži začali ihned po pachateli pátrat, stihl přepadnout toto druhé zlatnictví. Ve třetím v centru Hradce Králové, kde chtěl uloupené zboží prodat, ho však policisté na základě podrobného popisu od prodavačky zadrželi. U muže nalezli zbraň i všechny stříbrné šperky.

Jednatřicetiletý muž, který není policistům neznámý, je podezřelý z trestného činu loupeže, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Během pátku bude podán návrh na uvalení vazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám