Hlavní obsah

Policisté obsadili pražské nevěstince

– Praha • Aktualizováno

Policisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) v noci zahájili rozsáhlou razii v pražských nevěstincích. Prohledali například podniky v ulici Ve Smečkách.

Policisté odvádějí zadržené během razie na pražské nevěstinceVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Akce stále pokračuje, řekl mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták.

"Mohu potvrdit, že jsme v noci zahájili velkou akci, která se týká sexbyznysu. Zatím ale nebudeme sdělovat podrobnosti, protože její realizace ještě pokračuje. Informace ohledně zadržených sdělíme pravděpodobně v pátek," řekl mluvčí.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Proti nevěstincům v centru města se bouří obyvatelé. Stavební úřad dokonce z domu v ulici ve Smečkách vykázal jeden erotický klub, v němž se dívky předváděly ve výlohách. Jeho rozhodnutí ale poté zrušil magistrát a majitel klubu se obrátil na soud.

Majitelé klubů často pronajímají pokoje dívkám a dále neřeší, co v pokojích provozují. Chtějí se tak vyhnout vyšetřovaní z trestného činu kuplířství. V Česku zatím neexistuje zákon o regulaci prostituce. Praha návrh zákona nyní připravuje. K pražským zastupitelům by se mohl dostat do konce roku. Poté by jej ale ještě musely projednat obě komory parlamentu a schválit prezident.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám