Hlavní obsah

Požár zničil autoservis ve Velké Hleďsebi

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Rozsáhlý požár v noci na středu zničil objekt autoservisu ve Velké Hleďsebi u Mariánských Lázní. Škody po požáru jsou odhadovány na tři milióny korun.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Požár způsobil škodu za tři milióny korun.

Článek

„Požár likvidovalo osm jednotek hasičů se třinácti zásahovými automobily,“ uvedl mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal s tím, že první hlášení o požáru dostali hasiči v úterý v 19:30.

„Jako první byli u požáru hasiči ze stanice v Mariánských Lázních, kteří potvrdili, že oheň zasáhl celou budovu servisu,“ pokračoval Kasal. „Zásah bylo nutné vést s použitím velkého množství dýchacích přístrojů, místo velitel zásahu rozdělil na dva úseky, na každém hasiči nasadili několik vodních proudů,“ uvedl Kasal.

Hasiči podle něj museli z budovy po dostatečném ochlazení vynést několik tlakových lahví. „Aby se dostali k ohniskům pod plechovou střechou, museli rozebrat část štítu budovy,“ konstatoval mluvčí hasičů, podle kterého bylo nutné pro odvětrání do střechy vyříznout čtyři otvory.

Pod kontrolu dostali hasiči požár po čtyřech hodinách. „Důkladným průzkumem všech částí budovy o rozměrech zhruba 15x50 metrů hasiči vyloučili, že by uvnitř někdo zůstal, zásah je tak bez zranění,“ konstatoval Kasal.

Hasiči na místě zůstali celou noc a za použití termokamery neustále kontrolovali celý prostor objektu. „Vyhledávali skrytá ohniska, která po objevení uhasili,“ dodal.

V dopoledních hodinách se pak do vyhořelého autoservisu vrátili vyšetřovatelé, kteří spolu s kriminalisty zjišťují příčinu požáru. Škoda je předběžně odhadnuta na 3 milióny korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám